četvrtak, 14. veljače 2019.

Pas i violina


Pas i violina nastavak je slikovnice Medo i klavir. Posudili smo obje u knjižnici. Medu smo pročitali dvaput, a Psa i violinu vjerojatno deset+ puta. Iako je meni osobno Medo draži, mala je čitateljica neprestano tražila da čitamo Psa, i to čak i više puta za redom. 

Pas i violina relativno je nova slikovnica, izdana 2018. Autor je David Litchfiled koji potpisuje i tekst i ilustracije, knjiga dolazi u tvrdom uvezu i možete je kupiti po cijeni od 69 kn, nakladnik je Mozaik knjiga. 

Prikladno za današnji dan, mogli bismo reći da je to priča ne samo o prijateljstvu već i o ljubavi. Ljubavi između čovjeka i životinja, živih bića općenito i glazbe, ljubavi prema samom sebi i o vjeri u sebe. Priča o tome kako nekad treba slušati svoje srce i slijediti svoje snove, a isto tako ponekad treba zanemariti vlastite interese i poduprijeti nekog drugog kad mu je to potrebno. Priča je to o teškom rastanku, ali i o prekrasnom i dirljivom ponovnom susretu, a sve protkano glazbom: jer dobro prijateljstvo, kao i dobra glazba, traje cijeli život.

Slikovnica govori o ostarjelom violinistu Hectoru koji otkrije da i njegov pas Hugo gaji ljubav prema glazbi. Medo, onaj iz prve slikovnice, pozove Huga na svjetsku turneju sa svojim putujućim orkestrom, a Hektoru to teško pada. Kako će izgledati njihov ponovni susret i pomirenje, otkrijte čitajući ovu toplu priču.  


Ovo je jedna od slikovnica kojima se možete vraćati i kad vam klinci budu stariji i svaki put otkriti nešto novo, svaki put malo dublje ući u emocije iz knjige. Uz nju smo puno pričale o tome zašto je Hector tužan kad Hugo odlazi i kako se veseliti tuđem uspjehu i pomoći drugima u ostvarenju njihovih snova. Šaptale smo kad su i oni šaptali, tugovale smo kad su i oni bili tužni i veselile smo se zajedno s njima njihovom ponovnom susretu. Puno se različitih emocija javlja u ovoj slikovnici, a sve do jedne su popraćene divnim ilustracijama. Ova knjiga definitivno dolazi na naš popis za kućnu biblioteku!


Nema komentara:

Objavi komentar