utorak, 5. veljače 2019.

Knjige drage Kuhar Drage

U knjižnici smo posudili Knjige drage Kuhar Drage autorice Julie Donaldson. Ali ne dajte se zavarati, ova knjiga nema veze s kuhanjem :-) . Slikovnica ima meki uvez.


Kako je najjednostavnije opisati? Ovo je knjiga o knjizi o knjizi o knjizi... Glavni je lik Drago Kuhar, koji nije kuhar, već mu je to prezime, a obožava čitanje. Drago čita svoju najdražu knjigu o gusaru koji pak čita knjigu o Zlatokosi i tri medvjeda koja čita knjigu o.... i shvaćate obrazac...
I tako u krug dok ne završite natrag kod dječaka Drage.  

Iskreno, knjiga nas baš nije oduševila. Inače smo obožavateljice slikovnica Što je bubamara čula i Što je bubamara čula ovaj put, super nam je bila i Raspjevana sirena, a Najotmjeniji div u gradu će definitivno dobiti svoju recenziju jer ga znamo i napamet, ali ova metaknjiževnost, nazovimo je tako, nas nije nešto osobito dojmila u ovom slučaju.  U nekim je drugim slikovnicama, npr. Gricko, moja slušateljica takvo nešto prihvatila bez problema.



Ovu sam stranicu ili preskočila ako bih uspjela, ili skratila da čim prije idemo dalje jer je M. trenutno u fazi da se boji duhova i sl.  

Slikovnica nam stoji na stolu kraj kreveta već tjedan dana, a M. ju je zatražila za čitanje tek dva puta, što meni puno govori. Svaka je stranica zapravo druga priča, tj. druga knjiga, i osim što se na svakoj čita neka knjiga, nema nikakve druge sadržajne poveznice. Mojoj djevojčici to se jednostavno ne sviđa, ona voli da priča ima početak, sredinu i kraj, da može pratiti radnju, a to ovdje nije slučaj. 

Svaka stranica je super ilustrirana i uređena tako da savršeno ilustrira novu knjigu - od zaglavlja do najsitnijih detalja -  ako su vaši čitatelji nešto stariji, možete s njima komentirati i takve sitnice! Tako da je dojam da sa svakom stranicom imate u ruci novu knjigu aposlutno postignut.
Ako vam je dijete starije, možda će vam ovo biti zgodno štivo. Ipak je to slikovnica koja promovira čitanje! I mi ćemo joj se vratiti za koju godinu!



Nema komentara:

Objavi komentar