četvrtak, 11. travnja 2019.

Oprostite...jeste li vi vještica?

Jeste li praznovjerni? Mislite li da crne mačke nose nesreću? Možda vam ovaj mačić dokaže da crne mačke nisu opasne. Spomenula sam ovu slikovnicu neki dan na Facebooku, pa sam je, eto, odmah i posudila u knjižnici, ionako nam je već dugo na listi. Autorica je slikovnice Emily Horn, ilustracija Pawel Pawlak; izdavač Školska knjiga, trenutna cijena 35,40 (inače 59,00).
 

Glavni je lik mačak Herbert. Crni je to mačak, i prilično usamljen, te dane krati čitajući u knjižnici, na toplom. Jednoga dana Herbert iskopa knjigu o vješticama i kad pročita da one vole crne mačke, odluči si pronaći jednu vješticu koja bi ga udomila. Njihove je karakteristike, naravno, pročitao u knjizi. I tu počinju smiješne zgode izazvane njegovim pitanjem: Oprostite...jeste li vi vještica? Iako mu potraga nije bila baš uspješna, nije završio usamljen. Gdje je i kako pronašao vješticu, pročitajte! 


Mačić je presladak, pogotovo s nosićem uronjenim u knjige i svojim preslatkim izrazima lica. Ilustracije su nekako tople, a priča baš simpatična. Svidjela nam se upornost kojim je ovaj mačić tražio vješticu, a i sama ideja da je traži zato da nađe topli dom i nekoga tko bi ga volio, baš vam razgali srce. 


Zgodna slikovnica za ljubitelje mačaka, vještica, knjižnica i sretnih završetaka!


Nema komentara:

Objavi komentar