četvrtak, 9. svibnja 2019.

Gdje se nalaze bajke

Zove se Gdje se nalaze bajke i u njoj možete na jednom mjestu saznati svašta o bajkama. Autorica je Libby Hamilton, ilustrirao ju je Tomislav Tomić, a prevela Petra Matić. Izdavač je Školska knjiga, 119 kn redovna cijena, trenutno 59,50. Kupila sam je, naravno, na sniženju. 


Ova je knjiga zamišljena kao vodič kroz bajke te u njoj možete pogledati tko sve od likova iz bajki živi u šumi, kakva se to opasna stvorenja mogu naći u njoj i kako se boriti protiv njih, što sve treba sa sobom nositi jedna vještica, koje su to najpoznatije ljepotice iz bajki i sl.  Najbolja je stvar, naravno, to što je taj pregled različitih bajkovitih likova, mjesta i događaja prepun prozorčića. Neki su toliko sitni da ih M. nije ni uočila, zaista morate pažljivo prstom prolaziti preko stranice. Ti prozorčići, očekivano, čine ovu knjigu pravim hitom među klincima. A i odraslima su prilično super. Uz to, u njoj imate i dvije mini slikovnice - Kraljević žabac te Ivica i Marica, jedan kotačić koji se vrti, zgodne zadatke koji traže od vas da nešto pronađete na stranicama i jedan trodimenzionalni prikaz sretnog kraja.  Jer kakva bi to bila slikovnica bez sretnog završetka? 



M. obožava slikovnice s prozorčićima pa je i ova bila pun pogodak. Često je znam naći u sobi da je sama uzme i samo lista i otvara te prozorčiće. A zaista ih je mnogo. Iako slikovnica referira i na neka bića i bajke koji mi još nismo čitale, uopće joj to nije predstavljalo problem. Preporučena dob je naznačena kao 4+, mi još uvijek nemamo 4, ali nam to nije ni najmanje smetalo.

Nema komentara:

Objavi komentar