utorak, 4. kolovoza 2020.

Oblak u žutom kaputu


Jedna je od prekrasnih slikovnica koje smo pročitale u zadnje vrijeme “Oblak u žutom kaputu”. Priča je to o oblaku na koji padne žuti kaput jednog padobranca. Oblak ga se ne može riješiti jer bi to značilo i njegovo vlastito uništenje. No, ipak, kad nađe nekoga koje je taj kaput potreban, oblak je spreman žrtvovati vlastito postojanje.



Ako vi volite nježne, tople priča, onda je ovo definitivno za vas. Ovo je slikovnica o nesebičnosti, dijeljenju, dobroti, žrtvovanju. O svemu onom što imamo običaj zanemariti u ovom našem užurbanom materijalnom sebičnom svijetu.



Meni osobno ovo je najdraži tip slikovnica – prekrasno ispričana i nježno ilustrirana emotivna priča. Svi smo opterećeni stvarima. Ja prva priznajem da ne mogu izaći iz knjižare praznih ruku iako na policama imam dovoljno slikovnica da čitamo sljedećih godinu dana. Treba nam svima ponekad neka ovakva slikovnica da nas malo protrese i natjera na promišljanje. I malenima i velikima. Ova vam slikovnica pruža pouku koja je vrlo primjenjiva u svakodnevnom životu. Rastopit će vam srce, natjerati vas da stisnete svoje malene čvrsto uz sebe i jednostavno budete zahvalni na svemu što imate.

Nema komentara:

Objavi komentar